KATALOG ODABRANIH PREDUZEĆA METALSKE INDUSTRIJE

Uvod

  • en

Metalska industrija je jedna od vodećih industrijskih grana Bosne i Hercegovine. Proizvodnjom proizvoda od metala1 u BiH se bavi preko 830 preduzeća koji zapošljavaju preko 19 hiljada ljudi. Ova preduzeća su tokom 2017. godine ostvarila ukupan prihod od 2,16 milijardi KM, od čega se 53% odnosi na izvoz, prvenstveno u zemlje Evropske unije.

U katalogu su predstavljeni profili trinaest kompanija koja se bave proizvodnjom različitih proizvoda od metala, dijelova mašina i uređaja, čeličnih konstrukcija, PVC i ALU stolarije i dr. U katalogu se nalaze najvažniji podaci o djelatnosti odabranih preduzeća, proizvodima i uslugama koje nude, tehnologijama i mašinama kojima raspolažu, proizvodnim kapacitetima, standardima i certifikatima, izvoznim tržištima, referencama, mogućim formama saradnje i kontakt osobama koje mogu da pruže sve dodatne informacije i odgovore na potencijalne upite.

Na prikazanoj mapi možete odabrati firmu na osnovu geografskog položaja te klikom na naziv firme direktno posjetiti njenu web stranicu.

Nadamo se da će katalog doprinijeti boljem informisanju o uspješnim preduzećima i metalskoj industriji BiH u cjelini, kao i uspostavljanju novih poslovnih kontakata i saradnje.


1 Ova preduzeća su po statističkoj klasifikaciji djelatnosti obuhvaćena glavom 25 – Proizvodnja gotovih metalnih proizvoda, osim mašina i opreme.

      Odabirom  kategorije koja vas zanima prikazaće Vam se firme koje se bave djelatnošću unutar odabrane kategorije.  Klikom na logotip firme prikazaće se detaljan opis.